HMD Global lanserar den moderna Nokian G42 5G

Senaste luren från Nokia-märket lägger fokus på smidighet med förenklad självreparation, bättre processor och kraftfullare kamera

HMD Global är företaget bakom de moderna Nokia-mobilerna och idag lanserar de nästa generation av Nokia-lurar: Nokia G42 5G

Nya Nokia G42 5G har utvecklats för att enkelt kunna repareras av användaren själv. Skärmen, batteriet och laddningsporten, de tre delarna på en smartphone som oftast går sönder eller slits ut, kan alla ersättas med delar från amerikanska bolaget iFixit, ett företag som specialiserat sig på reparation och reservdelar till tekniska produkter.

”Jag är glad över att se hur vårt partnerskap med HMD Global vänder utvecklingen till förmån av självreparationer. Det handlar inte bara om att tillhandahålla delar, utan också om att sprida DIY-andan bland konsumenter och signalera att eran av självreparationer verkligen är här”, säger Kyle Wiens, VD på iFixit.

Fokuset på smidighet och egendrift är inte bara riktat mot reparationer dock, det syns även i prestandan. 5G-anslutningen drivs av Qualcomms Snapdragon 480+ 5G-plattform, som tillsammans smart bakgrundsoptimering gör att du kan hoppa från en app till en annan utan problem.

Dessutom finns en 50MP-kamera med OZO 3D-ljud till hands för att maximera foto- och filmupplevelsen. Skärmen är 16,6cm lång med HD+ display, vilket tillsammans med en batteritid på tre dagar även underlättar när du vill kolla igenom dina resultat.

Nokia G42 5G finns tillgänglig nu hos återförsäljare och online till ett rekommenderat pris av 2 890kr i färgerna ”So Grey” och ”So Purple”.