HMD avslöjar sin första telefonkollektion

Deras första kollektion under eget namn lägger fokus på reparation då varje mobil kan lagas av användaren själv

Human Mobile Devices (HMD) avslöjar nu sin första telefonkollektion under eget namn: HMD Pulse Pro, HMD Pulse Plus och HMD Pulse. Specifikationer i toppklassen och prislappar i mellanklassen är HMD:s motto med mobilen, då de vill erbjuda en mobilkollektion som är tillgänglig för alla användare.

Den nya HMD Pulse-kollektionen innehåller enbart produkter som kan repareras, så att användarna själva enkelt kan byta ut en trasig skärm, ett gammalt batteri eller en böjd laddningsport med hjälp av ett iFixit-reparationskit som köps separat.

Beslutet att satsa så hårt på reparationer bygger till stor del på att man prioriterar den yngre generationen. En studie från HMD visar att 41 procent av Generation Z prioriterar reparationer när de väljer elektronik. I linje med detta bedömer HMD att tre av fyra produkter som de kommer att sälja 2024 kommer att vara reparationsvänliga.

”Vi har fingret på pulsen och är mycket medvetna om konsumenternas behov och nya trender på marknaden. Reparationer är en hörnsten för oss och ett viktigt nytt kapitel för smartmobil-innovation. Vi kommer att omvärdera normen med en helt ny era av mobiltelefoner som förenar finess med substans”, säger Lars Silbarbauer, CMO på Human Mobile Devices.

HMD Pulse Plus och HMD Pulse finns tillgängliga från och med i dag, den 24:e april, medans HMD Pulse lanseras vid ett senare datum. Samtliga mobiler finns hos utvalda återförsäljare till följande rekommenderade priser:

  • HMD Pulse Plus (Apricot Crush, Midnight Blue), 6/128: 2 499 kr
  • HMD Pulse Pro (Glacier Green, Twilight Purple och Black Ocean), 6/128: 2 299 kr
  • HMD Pulse (Dreamy Pink, Meteor Black), 4/64: 1 799 kr
  • Reparationskit finns på iFixit från cirka 570kr ($49)