Höstens nyheter på Spotify

Poddarna & musikreleaserna du inte vill missa

I veckan presenterade Spotify höstens podd- och musiknyheter med både välkända och nya namn i fokus. Sju nya poddar adderas till katalogen och på musikfronten hör vi nya, exklusiva studioinspelningar såsom en duett med Olivia Lobato och Björn Holmgren, ny musik från Alexander “Newkid” Ferrer, nyheter från Tove Lo, samt Spotify-programmet RADAR som uppmärksammar lovande stjärnor på musikhimlen.

Se en lista på alla nyheter nedan!

Musiknyheter på Spotify hösten 2022:

2 september: Olivia Lobato & Björn Holmgren – “Haglar”

Under 2022 har flera nya stjärnskott introducerats på den svenska pophimlen. Två av de starkast lysande är Olivia Lobato vars låt “Syrener”klättrat högt på listorna både i Sverige och Norge, och Björn Holmgren som omedelbart blev Sverige-etta när hans låt “Ut med allt” släpptes. Nu har de tillsammans klivit in i Spotifys studio och släpper duetten “Haglar” den 2 september. 

16 september: Newkid – “Stå med mig i regnet”
Newkid är en av Sveriges mest folkkära artister och gör den 24 september sin största spelning någonsin på Avicii Arena – över tio år efter genombrottet med “Gråter bara i regnet”. I Spotify-studion har Newkid skrivit och spelat in en uppdaterad version som fått titeln “Stå med mig i regnet”, tillgänglig på Spotify från och med 16 september.

30 september: A36 – “Tappat”

Göteborgs position som modern musikstad blev obestridbar under årets Grammis-gala, där pris efter pris plockades hem till västkusten och A36, en av de starkaste ambassadörerna för staden, blev “Årets nykomling”. I Spotifys studio har han valt att tolkat genombrotts-hiten av en annan dominerande röst från Göteborg – Victor Leksells “Tappat”.

14 oktober: Tove Lo – ”Dirt Femme” Enhanced Album

I våras släppte Joakim Berg “Jag fortsätter glömma”, det första svenska albumet som getts ut som ett enhanced album på Spotify - ett format som ger lyssnarna en större upplevelse och artisten en bättre möjlighet att uttrycka sin musikaliska vision. Den 14 oktober släpper Tove Lo “Dirt Femme” som ett enhanced album. Med mer än 16 miljoner streams per månad på Spotify är Tove Lo en av Sveriges starkast lysande internationella stjärnor. 

Hösten 2022: RADAR uppmärksammar nya stjärnskott

Ett av Spotifys uppdrag är att hjälpa talanger att nå ut till nya fans. För detta syfte finns RADAR, ett globalt program som sätter strålkastaren på nya, unika röster som engagerar och korsar gränser både musikaliskt och geografiskt. Med start under hösten kommer Spotify att lyfta fram och samarbeta med flera lovande RADAR-artister från hela Norden:  Hannes (SE), Clara (DK), Victoria Nadine (NO) och Averagekidluke (FI). Nyligen blev även Natali Noor den första låtskrivaren i världen att utses till RADAR Songwriter. 

 

Poddnyheter på Spotify hösten 2022

Premiär 1 september: OSV – saftigt skvaller och sjuka historier från ny podd-trio
Häng med TikTok-stjärnorna Vendela Saajakari, Olivia Halle och Samuel Lejon på nya äventyr varje vecka. Med bubblande kemi berättar de om verkliga anekdoter ur sina egna liv som kretsar kring vänner, fester, studier och relationer på två kontinenter då Olivia och Samuel bor i Stockholm medan Vendela precis har flyttat till Los Angeles för att plugga. Den nya podden bjuder på skvaller, sjuka historier och filterlösa kommentarer.

Premiär 1 september: Spotify Dok: Simma med delfiner – den mörka sanningen om djurens mående
Runt om i världens stängs delfinanläggningar ner en efter en av etiska skäl. Men på Kolmården är delfinariet fortfarande öppet. Spotify Dok-serien ”Simma med delfiner” är inte bara en historia om psykologin hos ett av världens mest intelligenta och mytomspunna däggdjur. Det är också en berättelse om den svenska självbilden. Bakom produktionen står journalisten och dokumentärfilmaren Lars Berge.

Premiär 2 september: Bete dig – Dikmen med vänner kommenterar samtiden i ny vodcast

Influencer-komikern Filip Dikmen är tillbaka med en ny vodcast där han på ett lättsamt och humoristiskt sätt belyser och diskuterar sociala problem i samhället. Till sin hjälp har han i varje avsnitt med sig en handplockad panel av vänner. Det blir livliga diskussioner med skrik, skratt, bråk och skämt som i slutändan alltid landar i intressanta insikter och lärorika slutsatser att leverera till lyssnarna – eller?

Premiär 19 september: Seriemördare – en svensk adaption av en av världens största poddar

Journalisten Irena Pozar gör din höst ännu mörkare när hon under femton rysningsframkallande avsnitt går igenom några av världens värsta seriemördare. Vi får lyssna närmare på deras liv, metoder och offer samtidigt som anledningarna bakom dåden – såsom kannibalism, rasism och lust – analyseras. Seriemördare är en svensk adaption av Parcasts största podd Serial Killers. 

Premiär 26 september: Tänk om med Carl Tuleus – utmanande podd från årets Sound Up-vinnare
Vinnaren av Sound Up Sweden 2022 Carl Tuleus ställer frågorna du inte vågar höra svaren på. Tänk om man haft en psykos eller ångrar sitt barn? I denna podd axlar Carl, utbildad  journalist och kommunikatör, rollen som frågeställare för att bättre förstå det otänkbara. Tänk om nya frågor väcks medan du lyssnar? Och tänk om denna podd får dig att helt tänka om? 

Hade premiär i juni: Skitsamma Walla! med MFB – högt och lågt med YouTube-känd trio
Trion “Min Fakking Bror” bestående av Hassan Ali, Mustafa Jaralla och Yousif Jawad har startat en podd där lyssnarna bjuds in till underhållande och energiska samtal om omvärlden. Allt från när grabbarna senast grät, till de senaste händelserna som skakat om internet, samarbeten som gått fel och saftigt skvaller från influencervärlden.