Foto: Pressbild

Hov1 tolkar Håkan på ”När lyktorna tänds”

Följer upp den senaste collaben med Göteborgslegenden

Tio år efter det triumferande albumet Det kommer aldrig va över för mig får några av Håkan Hellströms mest älskade låtar från projektet nytt liv. Spotify lanserar idag en session där fem av albumspåren tolkats av artister som Veronica Maggio, Parham, Dina Ögon, Seinabo Sey & Hov1, varav den sistnämnda tagit sig an den kraftfulla live-favoriten "När lyktorna tänds".

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av HOV1 (@hov1.se)

Stockholmsgruppen släppte senast ett officiellt samarbete med Göteborgslegendaren i form av "Saudade" som på mindre än två månader samlat på sig över fyra miljoner streams. På sin egen Instagram avslöjade Hov1 den nya tolkningen med två nyheter: Den är den sista singeln för 2023, men i 2024 väntar ett album.

Tolkningen samplar originalets mandolin, men är omgjord av gruppens producent Axel Liljefors Jansson med en rullande subbas och lugna el-gitarrsriff. Vokalisterna Ludwig, Noel & Dante utbyter sedan rader om uppväxten, brustna hjärtan och självreflektioner, ett beprövat recept för gruppen som även väver in refrängens melankoli med egen sång.

Missa inte heller Parhams tolkning av "Pistol"!

Lyssna på "När lyktorna tänds" och mer ny musik i DOPEST Playlist!