Hov1 rannsakar sig själva på den humoristiska singeln "Barn av vår tid"

Hov1 är ute efter alla

Idag är den hyllade musikgruppen Hov1 aktuella med den humoristiska och självreflekterande singeln ”Barn av vår tid”. Men redan innan låten han släppas, hade den skapat stora diskussioner på sociala medier. Det som väckte minst sagt starka åsikter var nämligen singelomslaget, som är starkt inspirerat av Kanye West’s cover till My Beautiful Dark Twisted Fantasy från 2010. Det är en så kallad pastisch av MBDTF – alltså en tolkning av omslaget.

Inom bara några minuter var kommentarsfältet fyllt av kritik. ”Lite kul att man ska kopiera album cover till en av de bästa hiphop albumen nånsin o tro att man kan komma undan med det” skrev en följare. ”När man beställer en MDBTF vinyl från Wish” skrev en annan syrligt. Det faktum att omtolkningen av omslaget väckte så pass stora diskussioner känns nästan som ett socialt experiment, som bekräftar en teori. Samma teori och observationer som lagt grunden för just den nya singeln ”Barn av vår tid”.

På den Axel Liljefors-producerade singeln, driver Hov1 med klassiska stereotyper för den yngre generationen. Och det inkluderar allt från hypebeast-kultur till att hålla fast vid sina åsikter för clout. Med självdistans rannsakar de även sig själva – de är ju trots allt också barn av sin tid, och har varit förebilder för många barn och tonåringar i hela Sverige. De slänger även en och annan känga till kollegorna i branschen, ingen går säker. Killar som gör gang signs fast de bor i Bromma, kidsen som reser världen runt för att hitta sig själva eller tjejerna med cykelbyxor på festivaler. Hov1 är ute efter alla. Låten avslutas med raden: ”Jag skäms för mig själv, jag är ett barn av vår tid”. 

Behöver du rannsaka dig själ? Lyssna då på Hov1’s nya singel ”Barn av vår tid” nedan!