HUMAN släpper debutalbumet ”IRL”

Daniel Adams-Ray släpper debutalbumet på engelska under nya namnet HUMAN

HUMAN, som frontas av Daniel Adams-Ray beskrivs mest korrekt varken som band eller en artist utan snarare som ”en idé öppen för exakt alla som känner för det”.

Debutalbumet IRL (I´d Rather Live) har skapats under tre års tid. Berättelsen som började med en reflektion av människorna på gatorna utanför studion i Stockholm växte. Från gospelinspelningar i Kapstaden till Aviciis studio i Los Angeles. Under årets gång har HUMAN släppt singlarna "HIGHER", "GHOST", "ROBOT", "BEING" och "TOMORROW".

”Under resans gång, trots stora sociala och kulturella skillnader, såg jag samma sak på gatorna. Människan uppfinner, drömmer och bygger. Faller förstör och river”.

Det är dessa inre motstridigheter, framtidstro kontra cynism, som binder ihop den motsägelsefulla människan på albumet IRL. Debutalbumet som släpps idag under Daniels multidisciplinära studio YO Running Club Under året har HUMAN uppmärksammats av såväl internationella musikbloggar (Billboard, Nowness, Clash m.fl.) som på hemmaplan, med bl.a ett hyllat uppträdande på P3 Guld med en efterföljande turné på flera av Sveriges festivaler. Daniel-Adams Ray slog igenom i succéduon Snook och satsade senare på solokarriären där han b.la. släppte succélåten "Gubben i låten". Nu går han under namnet HUMAN.

Albumet består av totalt 11 spår, i samband med releasen ger man sig ut på en Europaturnén med stopp i bl.a Berlin, Oslo och London den 24:e november.