’Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ – Läs allt om nya filmen här

Läs detaljerna om den efterlängtade uppföljaren här

Den första trailern för The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, det efterlängtade prequel-kapitlet till de fyra filmerna om Hungerspelen, är här. Precis som de tidigare filmerna bygger denna på en bok av Suzanne Collins med samma namn.

I denna film har det endast gått tio år sedan det första hungerspelet i staten Panem, ruinerna av vad som en gång var USA. Det makabra TV-evenemanget styrs fortfarande av spelens grundare, spelad av Peter Dinklage (Game of Thrones). 64 år innan Katniss och Peeta blir valda till att tävla i Hungerspelen måste 18-årige Coriolanus Snow ta sig an rollen som mentor för årets kandidater. Om namnet låter bekant är det för att Snow så småningom tar över som landet själv, och blir Katniss Everdeen's ärkefiende.

Rollen, som spelades av Donald Sutherland i de fyra första filmerna, kommer nu tolkas av Tom Blyth (The Gilded Age, Billy the Kid). Detta blir hans överlägset största roll hittills, då han framförallt jobbat inom TV tidigare, och förhoppningsvis kan han leverera ett framträdande som matchar Sutherlands minnesvärda rolltolkning.

Endast tre dagar har gått sedan trailern släpptes, men uppmärksamma fans har redan hunnit analysera varje ögonblick. Bland annat har de noterat Rachel Zeglers (West Side Story) bugning i rollen som Lucy Gray Baird, en referens till en av den första filmens mest ikoniska scener. Zeglers karaktär blir precis som originalfilmernas hjältinna vald till att delta i Hungerspelen. Under träningen försöker hon närma sig Snow, vars träning är hennes enda chans för överlevnad.

Den fullspäckade rollistan inkluderar även namn som Hunter Schafer, Jason Schwartzman och Viola Davis, i rollen som Dr. Volumnia Gaul.

Se The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes när filmen har biopremiär i november!