'Euphoria'-stjärna häktad efter Palestinaprotest

En av huvudrollsinnehavarna i succéserien protesterade mot Joe Biden under tv-inspelning – ställs inför rätta i New York

Under president Joe Bidens besök på talkshowen Late Night Seth Meyers i New York samlades ett hundratals människor i inspelningsstudions lobby. De var där för att protestera mot presidentens behandling av konflikten i Palestina, då hans regering har stöttat Israel, bland annat ekonomiskt.

Efter ett tag utbröt oroligheter mellan folkmassan och polisen, vilket resulterade i att ett 30-tal människor arresterades. Nu rapporterar The Guardian att skådespelaren Hunter Schafer, känd som Jules från serien Euphoria, var bland de som togs in till häktet.

Protesten anordnades av organisationen Jewish Voice for Peace, vilken består av judiska människor som inte stöttar den Israeliska statens invasion av Palestina.  De bar bland annat t-shirts med slogans som “Inte i vårt namn” och de kunde enligt The Guardian höras ropa genom nyhetssändningar från när Biden anlände till lokalen i Rockefeller Plaza.

Hunter Schafers representanter har inte kommenterat händelsen, men organisatörerna Jewish Voice for Peace uppger att hon tillsammans med andra som arresterats kommer att ställas inför rätta någon gång i mars.