Husqvarna inleder partnerskap med Liverpool FC

Den svenska experten på gräsklippare ingår ett historiskt avtal med den engelska storklubben – så ska de arbeta tillsammans

I en av årets mer oväntade collabs har det svenska varumärket Husqvarna nu avslöjat att de inleder ett banbrytande samarbete med den engelska fotbollsklubben Liverpool FC.

Som en del av det fleråriga globala avtalet blir Husqvarna officiell partner för planskötsel, och det är det första samarbetet av sitt slag för båda parter.

Sedan 2021 har LFCs team för planskötsel använt Husqvarnas robotgräsklippare för att sköta grönytorna vid AXA Training Centre och AXA Melwood Training Centre, deras lags officiella träningsanläggningar. I det nya partnerskapet fördjupas samarbetet och Husqvarna kommer nu få en stor del i att utveckla och förbättra gräset som Liverpools lag spelar på.

”Vi är otroligt glada över partnerskapet med Liverpool FC, en globalt erkänd och prestigefylld institution som delar våra värderingar, vårt innovativa förhållningssätt och engagemang för hållbarhet. Tillsammans skapar vi upplevelser för fans och kunder världen över, och vi ser fram emot att göra många bra saker tillsammans, både på och utanför planen”, säger Yvette Henshall-Bell, President Europe på Husqvarna Forest & Garden.

Samarbetet kommer även att synas utåt på olika vis, bland annat kommer Husqvarna att förekomma under matcher på Anfield under säsongen.