’I dina händer’ blir Netflixserie – här är skådespelarna

”En dynamisk blandning av nya talanger och erfarna skådespelare” i Netflix senaste svenska satsning

I dina händer är en kommande svensk Netflixserie baserad på Malin Persson Giolitos roman med samma namn. År 2019 gjorde serieversionen av författarens bok Störst av Allt, med Felix Sandman och Hanna Ardéhn i huvudrollerna, succé på Netflix. Inspelningen av serien har nyligen gått av stapeln i Stockholm, och idag presenterar Netflix vilka skådespelare som medverkar i serien. Vi ser nykomlingarna Yasir Hassan och Olle Strand i rollerna som de 14-åriga bästa vännerna Billy och Dogge.

Yusra Warsama spelar Billys mamma Leila, medan Ane Dahl Torp och Henrik Norlén syns i rollerna som Dogges föräldrar Jill och Teo. I andra ledande roller syns även Ardalan Esmaili som den lokala polisen Farid, Mahmut Suvakci som Sudden, Solomon Njie som Mehdi samt Abdirahman Mohamed som Tusse, Billys yngre bror.

“Det är en dynamisk blandning av nya talanger och erfarna skådespelare. Vi påbörjade inspelningen för två veckor sedan och jag är otroligt imponerad av dem alla. De är så starka och orädda i skildringen av den här sårbara berättelsen. Jag ser fram emot att göra den här resan med dem”, säger regissör Anna Zackrisson.

Serien utforskar vem som bär ansvaret när barn begår brott, och brottet i fråga är mord. När de oskiljaktiga vännerna Billy och Dogge fyllt 14 mördar nämligen den ena fjortonåringen sin bästa vän. Vidare undersöker serien vad som händer när vuxna tillåter sig att betrakta barn som monster.

Om detta låter intressant bör du hålla utkik för I dina händer när serien har premiär på Netflix 2024!