Ibbe släpper nya singeln “Down 4 Me” med Jamkid

Firar 25-årsdagen med ny singel och video!

Ibbe har efter sin medverkan på ”Havet är djupt” (2015) levererat singel efter singel och jobbat ihop med artister såsom Naod, Lokal, Gee Dixon och Afro B. Tidigare i år släppte han sin debut-EP “CH.1”.

Ibbe växte upp i Rågsved, i ett hem där den afrikanska folkmusiken alltid var närvarande. Formad av en miljö där det fanns ett fåtal bra förebilder, så vill Ibbe nu använda sin plattform åt att inspirera andra.

“Det är viktigt för mig att vara en bra förebild” säger Ibbe. “När jag har fått en chans, så vill jag inte bara göra musik, utan jag vill vara där och hjälpa de som kommer från samma bakgrund som jag. Jag vill visa att ingenting är omöjligt, bara du tror på det.”

 

Det var när Ibbe träffade producenten Picasso on the Beat som han fann sig själv i ett mer afro-inspirerat sound. Han fann även någon som vidgade hans vyer och talade samma musikaliska språk som honom. Det senaste resultatet av samarbetet är den nya singeln “Down 4 Me” – som gästas av Jamkid.

Singeln handlar om en tjej som är där för en i alla sammanhang – oavsett vad som händer.

”Inom musiken så tycker jag att det är svårt att hitta ärliga personer som faktiskt är down för en när det verkligen gäller. Låten handlar om just det – vem är där för en när det faktiskt behövs?”

Låten släpps idag på Ibbes 25-års dag och släpps på Spotify 31 augusti.