• Foto: Ice Spice via Youtube / Skärmavbild
  • Foto: Heavy On It / 10K Projects / Capitol

Ice Spice x Nicki Minaj står för veckans collab på ”Princess Diana”

Självutnämnda drottningen respektive prinsessan av New York samarbetar för första gången, döper låten efter bortgångna prinsessan av Wales

När Nicki Minaj som självutnämnd queen utsedde Ice Spice till princess of New York tidigare i år började rykteskvarnen gå direkt. Det kaxiga flow de båda besitter kändes perfekt för en collab och den efterlängtade remixen av "Princess Diana" är ett bevis på att talanger kan överskrida generationskonkurrensen.

Nicki gästar på låten som tidigare släpptes som en del av Ice Spices debutalbum "Like..?", en standout som kryddas av ett studsigt beat producerat av Ice Spices frekventa kollaboratör RIOTUSA ("Stop playin' with 'em, RIOT"). På remixen hör vi storstjärnorna bjuda på väldigt mycket New York med allt från lokalt slang, självsäkert flow och influenser av NY Drill, en genre som Nicki Minaj är något av en nybörjare inom. Trots detta flyter hon vant över det snabba tempot med en rutin som få rappare lyckats hålla fräsch så långt in i sin karriär.

Låten är döpt efter prinsessan Diana av Wales, som innan sin tragiska bortgång 1997 hann bli en ikon världen över för sitt progressiva och humana sätt att vara monark under en tid då rollen var strikt konservativ. En passande liknelse till Nicki Minaj och Ice Spices banbrytande inträden i rollen som kvinnliga rappare i en generellt mansdominerad bransch, samt en nickning till Spices Nicki-utnämnda titel.

Kika in videon till "Princess Diana" nedan!