Den bortgångna Virgil Abloh lämnade ett oförglömligt arv av design, inte minst hos modehuset Louis Vuitton. Bland Ablohs ikoniska produkter fanns de flashiga LV x Nike Air Force 1, som sedan de visades för allmänheten varit på varje sneakerheads radar. Medan information om skorna varit begränsat ett tag, har vi nu äntligen blivit briefade om hur det hela kommer att gå till.

Auktionsbyrån Sotheby's kommer att få äran att släppa den limiterade bruna versionen - som pyntats med allt från monogram till Damier-mönster i märkets mest igenkännbara färger. Swooshen är oversized i jämförelse med basversionen och enligt Louis Vuitton är överdelen helt i kalvskinn.

Budgivningen på skorna öppnar idag, 26e januari klockan 15:00 svensk tid. Byrån har gett varje objekt ett estimerat slutpris mellan 5 000 och 15 000 dollar, men buden börjar på $2000.. Totalt finns det 200 par tillgängliga, och storlekarna går från 37,5 till 52,5. Som om skorna själva inte var exklusiva nog, kommer de dessutom paketerade i ett lyxigt "Pilot Case". Ta en titt på hemsidan här.

Intänkterna från auktionen går till Virgil Abloh's hyllade stipendiefond för svarta modestudenter, vilket allt mer motiverar de saftiga summorna.

Louis Vuitton x Nike Air Force 1 kommer med största sannolikhet släppas i flera färger och modeller hos modehusets butiker, men den dagen ryktas ännu vara långt bort.