Här kan du köpa nya 6 Moncler x 1017 Alyx 9SM

Se hela kollektionen

Playboi Carti’s favoritdesigner Matthew Williams har haft ett, minst sagt, fullspäckat år. I juni togs han in som Creative Director hos Givenchy, och samtidigt fortsätter hans egna märke Alyx ta över modevärlden med sina tech-wear inspirerade produkter.

Moncler Genius, som ger plats åt olika designers att göra egna Moncler-kollektioner, linkade i januari med Williams för första gången. Looken var en blandning av monokromt stilrena produkter med klassiska Alyx detaljer: kepsar, balaclavas och vester: allt med Monclers extrema silhuetter. Vi såg även en hel del inslag av designerns klassiska rollercoaster-buckles, som Dior även införde i samarbete med designern under SS19.

Idag släpps ännu ett drop från Matthew Williams och Moncler: en kollektion som utgörs av extrem utility-baserad tech-wear. De uppvisade produkterna verkar inte ha en centimeter utan en viss grad av funktionalitet, varse sig det visas genom zips, buckles eller vikbarhet. Likt vi sett i tidigare samarbete från Williams och Moncler – kan många av jackorna vikas ihop till ryggsäckar, något som i lookbooken ger riktigt experimentella former. Oversizeade luvor fortsätter även på den “roadman”-vibb vi fått från så många tidigare Alyx-säsonger.

Kläderna går från boots och leggings, till en gigantisk pufferjacka: de kontrasterande silhuetterna är vad som får den här kollektion att poppa. För att avsluta lookbooken ser vi även en Swarowski-pepprad puffer som lär får dess ägare att skina från en kilometers radius. Hela kampanjen hittar du på Moncler Genius hemsida. För de mer lowkey av oss, finns även prylar som ett rollercoaster-buckle bracelet, kepsar och mössor – produkter som bland annat rafflades ut på END Clothing i veckan.

Håll utkik på Moncler Genius hemsida för att försöka få tag på en piece av kollektionen, och följ Dopest för mer info.