• Foto: "Luther - Trailer" via Youtube / Skärmavbild

Idris Elba berättar – Därför ville han inte bli Bond

I en längre intervju med podcasten SmartLess delar skådespelaren med sig om sina erfarenheter av att tippas bli nästa 007

Sedan det avslöjades att Daniel Craig skulle göra sin sista film som den legendariske agenten James Bond i "No Time To Die" har det spekulerats vilt kring vem som blir den nya 007. Den brittiska skådespelaren Idris Elba var snabbt ansedd som en potentiell ersättare för Craig och var i en undersökning av Showcase Cinemas under hösten 2022 favorit till rollen bland brittiska filmtittare.

För första gången har nu skådespelaren själv kommenterat ryktena i podcasten SmartLess, som drivs av skådespelarna Jason Bateman, Sean Hayes och Will Arnett. Han berättar till en början om hur smickrande det var att kopplas ihop med rollen och hur det är en ära för alla skådespelare, men hur diskussionen kring hur han som svart man skulle spela agenten gjorde att han tappade lusten.

"Att bli tillfrågad om att vara James Bond gav mig känslan av att 'OK, du har liksom nått toppen'. Det är en av de saker som hela världen har en åsikt om", sa Elba.

"De som inte gillade idén (av mig som Bond) gjorde dock det hela äckligt och obehagligt, eftersom det kom att handla om ras. Det var bara nonsens och jag fick ta smällen", fortsätter han.

Spekulationerna kring vem som kommer ta över 007-titeln fortsätter ännu utan några officiella ledtrådar från teamen bakom filmerna. Producenten Michael G Wilson har vid ett tillfälle sagt att alla spekulationer kring rollens framtid är "valid", vilket även inkluderar ryktet att det skulle kunna bli en kvinnlig skådespelare som mantlar rollen.