IKEA lanserar "BRÄNNBOLL" – en game-changer för gaming

20 nya produkter ska hjälpa gamers att skapa en inredning som smälter in när i hemmet när spelet är igång såväl som avstängt

För alla gamers som vill inreda med stil och funktion lanserar IKEA kollektionen ”BRÄNNBOLL”, inspirerad av de föränderliga och varierande behoven hos gamers och de som lever med dem. Kollektionen innehåller tjugo produkter som hjälper gamers att skapa en bekväm och engagerande miljö när spelet är igång – och som smälter in i hemmet när spelet är avstängt.

Med en snabbt växande global gamingcommunity på 3,3 miljarder människor är gaming världens största hobby och en viktig del av många människors vardag. Dagens spelande är en dynamisk aktivitet på olika enheter och platser i hemmet, som involverar människor i alla åldrar och på alla nivåer.

”BRÄNNBOLL” bygger vidare på den första gaming-serien som IKEA släppte tillsammans med Republic of Gamers 2021 och utforskar smarta lösningar för gamers som värdesätter stil och funktionalitet, som vill spela tillsammans och röra sig smidigt mellan olika plattformar och ställningar.

Kollektionen erbjuder ett mångsidigt utbud av möbler, förvaringslösningar & tillbehör, utformade för att inte bara förbättra gamingupplevelsen utan också stödja vardagen bortom spelandet. Många av produkterna har flera funktioner och är utformade för att flyttas runt och anpassas till olika utrymmen, så att gamers snabbt kan skapa en uppslukande gamingmiljö.

”Med BRÄNNBOLL omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan. Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser”, säger Philip Dilé, Product Design Developer på IKEA of Sweden.

Kollektionen ”BRÄNNBOLL” lanseras på alla IKEA marknader i september 2024. Priser kommer att avslöjas senare under året och du kan läsa mer om kollektionen på IKEA:s hemsida. I galleriet ovan kan du se bilder på möblerna och hur de kan användas i både vardags- och gamingsammanhang.