Foto: Hoop Dreamers

Besök fotoutställning med Hoop Dreams x Ikram Abdulkadir

Du hittar ’IKRAM + DREAMERS & ACHIEVERS’ i Kungsträdgården, Stockholm

När vi går in i juni månad är det officiellt sommar. Kanske letar du efter förslag på saker att göra i Stockholm under de kommande månaderna? Då har vi ett perfekt tips till dig. Just nu pågår nämligen fotoutställningen Hoop Dreams x Ikram Abdulkadir i Kungsträdgården, Stockholm.

Så här beskrivs utställningen:

"Vi vet allt om drömmen. Vi tittar på Amanda Zahui och Farhiya Abdi och de andra som klarat sig hela vägen till WNBA, och vi förstår varför ett barn med talang skulle hoppas på att vara ute på samma basketplan en dag. Men "Dreamers & Achievers" handlar inte bara om basket. Det handlar om drömmen och verkligheten i den dagliga tillvaron för spelarna, fångat på en bild.

Fotografen Ikram Abdulkadir är en Nairobi-född, Malmö-baserad fotograf och konstnär. Hon har gjort uppmärksammade utställningar och släppt fotoboken Minns du havet, abaayo?" 

I utställningen visas bilder som fotografen Ikram Abdulkadir tagit på tjejerna från föreningarna Tensta Basket och VGB Basket - som båda huserar i Tensta. Dessutom syns spelaren Awa från Blåa linjen, samt Farhiya Abdi - den första somaliern och tredje svensken någonsin som spelat i WNBA-logan.

Du kan besöka fotoutställningen IKRAM + DREAMERS & ACHIEVERS i Kungsträdgården fram till den 19 juni.