Imenella & Beri gästar Linnea Henrikssons "Småtjejer Remix"

Linnea Henrikssons tolkning av STORs "Svartskallar" får en remix efter "Så Mycket Bättre"

Stors avsnitt av Så Mycket Bättre blev känslosamt när Linnea Henriksson framförde “Småtjejer” – hennes personliga tolkning av “Svartskallar”. Den feministiska låten får idag en remix i och med släppet av Linnea Henrikssons Spotify Singles där hon bjudit in en rad artister att bidra till den nya versionen. Som andra låt har Linnea valt att göra en avskalad version av sin egen “Släpper allt”. Bland gästerna hittar vi Imenella, Beri, Molly Sandén, Peg Parnevik, GRANT och Frida Hyvönen som fick bidra med egna perspektiv och erfarenheter.

“Originalet ‘Småtjejer’ är en tolkning av Stors låt ‘Svartskallar’ som jag skrev jag utifrån de orättvisor jag kan prata om. Men någonstans för vi ju alla en gemensam kamp och att göra remixen med flera artister som jag inspireras och får styrka av gav utrymme för att ta in fler perspektiv i en och samma låt” berättar Linnea.

”’Småtjejer’ var ett givet val. Budskapet ska bäras av flera och när jag fick chansen att spela in i Spotifys studio ville jag helt enkelt ta tillfället i akt och dela upplevelsen med flera. För min andra låt ville jag ta en som passade med ‘Småtjejer’ och min låt ‘Släpper allt’ kändes fin eftersom den är en kärlekslåt till mina syskon och människorna som betyder allt. De som gör att jag vågar och orkar slåss för det jag tror på.”

Imenella berättar om sitt gästinhopp

 “De jag vill lyfta upp i min text är de som aldrig hörs, de oberättade historierna från kvinnor där jag kommer ifrån som ofta blir förtryckta oavsett vad de gör. Men också hur det känns att bli dubbelbestraffad liksom.”

Även Beri som förra året släppte sin EP Rum berättar om betydelsen av låten och hennes vers.

“Det var en självklarhet att vara med på den här remixen. Känns alltid viktigt att dela sitt perspektiv i dessa ämnen då många perspektiv annars uteblir. Min vers utspelar sig under en utekväll med universums tyngsta girl gang och belyser frågan ur ett upplyftande och action-mässigt perspektiv. Känner mig råcool när jag hör den.”

Lyssna på låtarna nedan!