Imenella skickar en känga till alla män i ”Chagga”

Lyssna på Way Out West-aktuella Imenellas nya låt Chagga

Trots att Imenella inledde sin karriär för bara fem månader sedan, när hon debuterade med singeln "Moves", har hon bevisat att hon har potential att ta över hela Sverige. Något som var tydligt sedan hennes första framträdande, då hon gästade Stor på "Cocaina" under Grammisgalan ihop med andra etablerade artister som Gee Dixon och Ozzy.

Med sin stora scenvana, tack vare en bakgrund som en meriterad dansare, och med hjälp av en utav hjärnorna i danskollektivet Unruly Gang Sweden, har Imenella på kort tid fångat mångas uppmärksamhet. Debuten "Moves" följdes senare upp av "Moves (Remix)", en låt som beskrevs av oss som kraftfull och ögonöppnande. "Moves (Remix)" lyfter rasism, black magic samt broder- och systerskap.

 

"Män har i alla tider använt ordet chagga (hora, slampa, orre) för att förtrycka oss kvinnor och vår sexualitet. Med den här låten vill jag påminna om att ordet inte är könsbundet. Varför skulle män inte kunna vara chaggas?!"

-Imenella om låten

 

Nu är den Way Out West-aktuella Imenella tillbaka med singeln "Chagga", en låt som det talades mycket om på sociala medier redan innan singelsläppet. Inför releasen släpptes #chaggastories via Instagram, där utvalda kvinnor berättade sina historier om illojala män de träffat. Ordet 'chagga' kommer från wolof, och översätts till prostituerad men har i denna benämningen samma innebörd som fuckboy - en som ligger runt.

Eftersom många kvinnor kunde relatera till texten, samt de historier som släpptes i olika videos på Instagram, har låten redan väckt starka känslor och reaktioner. Det är just Imenellas förmåga att skapa dessa känslor och reaktioner, som gör att Imenella i framtiden kommer sitta på tron - något hon nämnde i sin första låt.

Lyssna på "Chaggas" nedan och missa inte Imenella på Way Out West!