Immanuel firar Alla Hjärtans Dag med "Tusen Lögner"

Följer upp singlarna "DU (esomjag)" och "Pannkaksfrukost" med årets tredje släpp – testar att jobba med en ny typ av produktion

Immanuel har startat året starkt med singlarna ”DU (esomjag)” och ”Pannkaksfrukost”, varav den andra släpptes så sent som förra fredagen. Nu håller han uppe tempot med ”Tusen lögner”, en kärlekslåt som testar nya vyer i soundet med hjälp av en produktion baserad i fler riktiga instrument än digitala.

Låten handlar om att vara efterklok när man inte betett sig schyst i en relation. Singeln skrevs redan under våren 2021 men har fått växa till sig fram tills nu, på Alla Hjärtans Dag. Texten reflekterar temat som dagen är dedikerad till, men med en touch av ånger och saknad i en relation som inte alltid gått spikrakt framåt.

”Jag vill ha dig här, jag vill ha dig nära mig
Bygger mina broar för att bära dig på dem”

Låten är skapad tillsammans med demi & Gustav Eric. De utger en trio med tre helt olika bakgrunder, där kärleken för musik står i fokus. Producenten demi har jobbat med artister som Mohelá, Petrus, Jelassi och Denz, varav Gustav Eric själv är artist och producent. Med Immanuels fina texter och melodispråk går det hand i hand med pianots vackra melodier spelat av Gustav och en fin touch av trummor och sample framtaget av demi. Ett ljudlandskap som defintivt ger en mer ”grundad” känsla, som Immanuel dessutom verkar kunna röra sig i galant.

Lyssna på ”Tusen Lögner” och mer ny musik i DOPEST Playlist!