Sverige – Polen i EM: det här kan vi förvänta oss från matchen

Sverige redan klara för åttondelsfinal!

Sverige har startat EM på ett riktigt bra sätt rent poängmässigt, men spelmässigt har det gått sådär. Kritiken har varit stor gällande Sveriges speloffensiv som varit knackigt. Många menar även att om inte spelaren Alexander Isak tar saker i egna händer, sker inte särskilt mycket offensivt. Defensiven har varit desto bättre och Sverige har faktiskt inte släppt in ett enda mål ännu - något som bara Italien och England hittills lyckats med.

Nu står det klart att Sverige är klara för åttondelsfinal - oavsett resultatet mot Polen i den sista gruppspelsmatchen imorgon. Det på grund av att Finland förlorade mot Belgien, och Danmark slog Ryssland. Det innebär att Sverige även vid förlust blir en av de fyra bästa treorna vilket betyder att de går vidare till åttondelsfinal.

Eventuella åttondelsfinal motståndare är följande:

  • Om Sverige vinner sin grupp: Schweiz/Finland/Ukraina/Trean från grupp D.
  • Om Sverige blir tvåa i sin grupp: Tvåan i grupp D (Kroatien, England, Tjeckien eller Skottland)
  • Om Sverige går vidare som en av de fyra bästa grupptreorna: Belgien/Holland.

Det är sedan tidigare klart att Dejan Kulusevski är tillbaka i laget efter att ha testat positivt på ett Covid-test, och det återstår att se om Dejan lyckas knipa en plats i startelvan. Mattias Svanberg saknas fortfarande då även han testade positivt för Covid-19. Den förväntade startelvan är den samma som Sverige hade mot Spanien och Slovakien, förutom att Albin Ekdal eventuellt kan stå över på grund av en känning. Då kan Jens Cajuste ta Ekdals plats i startelvan.

Förhoppningsvis kan Sverige visa upp ett mer offensivt spel i jämförelse med de tidigare två matcherna där offensiven stundtals var obefintlig. Under Sveriges tisdagsträning startade Alexander Isak och Robin Quaison i anfallet vilket på förhand verkar riktigt spännande om de två startar mot Polen. Den enda spelaren som har bekräftats som en startspelare är Sebastian Larsson då han medverkar på Sveriges presskonferens senare idag som lagkapten.

Matchen visas på TV4 klockan 18:00 på onsdag, den 23 juni.