INOMI släpper dubbelsingeln "Sandlådan / Där Jag Fann Dig Sist"

Den mångsidiga artister fortsätter expandera på sitt unikt genremixande sound med två nya släpp – blandar gitarrer med elektronik

Efter att ha återvänt till rampljuset med den sköra ”Snöar I April” i februari släpper nu den multibegåvade artisten & producenten INOMI dubbelsingeln ”Sandlådan / Där Jag Fann Dig Sist under samlingstiteln ¿Kan Du Höra Det?. En uppvisning i INOMI:s unika sound och blandning av elektroniska och akustiska element.

Med en imponerande lista över samarbeten med både nationella (Z.E, Lamix, Modo Banja m.fl) och internationella artister (Lil Baby m.fl) har INOMI återvänt till rampljuset med ny musik och en kreativ vision för framtiden, men dessa två låtar har en bitterljuv och nästan nostalgisk ton.

”Sandlådan” är en långsammare låt i en takt som passar till tryckardans, med längtande texter som minns tillbaka till känslor och händelser från förr.

”Sandlådan är skriven över 3/4 taktad trummaskin och lite gitarrer jag satte ihop. Slutet av låten är nån slags real beskrivning på en kväll hemma i Eskilstuna”, säger INOMI.

”Där Jag Fann Dig Sist” skruvar upp tempot och får in gitarrer som doftar indie och rock. När den djupa basslingan kickar in och gör de ekande gitarrerna och avskalade trummorna sällskap skapas en symfoni av melankoli och hoppfullhet som fängslar likt få andra releaser. INOMI har klart och tydligt utvecklat ett sound som är hans alldeles egna på den svenska scnenen.

”Den kom först till på en fest för två år sen efter att jag haft en konversation med två tjejkompisar. Den ena tjejen sa frasen ”där du fann mig sist”. Den frasen fångade min uppmärksamhet och jag tänkte för mig själv att det där är en bra låttitel, den andra kompisen bad mig skriva ner det vilket jag gjorde”, säger INOMI. 

”Varje gång vi sågs efter det frågade hon alltid mig om jag skrivit låten än. Vilket jag inte hade. Men nu, efter många om och men är den äntligen klar”

Lyssna på ”Sandlådan / Där Jag Fann Dig Sist” på Spotify!