Instagrams algoritm visar användare gamla Neymar-inlägg

Upp emot tio år gamla bilder har börjat dyka på den brasilianska stjärnan, Lionel Messi och många fler – se throwbacken här

Under den första halvan av januari började flera användare av Instagram påpeka att de fått en ofrivillig throwback-session på sina utforska-sidor. Av någon anledning har det nämligen börjat dyka upp inlägg från några av världens största fotbollsspelare, inget konstigt i sig men i detta fall är inläggen upp mot tio år gamla.

En användare tog upp frågan och fick svar från en mängd personer med samma ”problem”. Allt från de Engelska landslagsmännen Harry Maguire och Phil Foden togs upp tillsammans med Neymar Jr, som verkar vara en röd tråd för de allra flesta som upplevt buggen.

En annan användare passade på att bifoga fyra exempel föreställandes Julian Alvarez, Sergio Agüero, Neymar Jr och Antoine Griezmann. Bilderna ger en intressant inblick i deras tidigare karriärer, särskilt yngre spelare som Alvarez som idag bara är 23 år gammal.

Instagram har inte gett någon anledning till varför just fotbollsspelare kastats in i tidsmaskinen och i skrivande stund har buggen fortfarande inte lösts. Inläggen har dykt upp sporadiskt under månaden så det återstår att se hur länge denna tillbakablick kommer att fortsätta.