iShowSpeed attackeras i Norge – ringde polisen

Besökte Oslo under onsdagskvällen efter det tidigare besöket i Stockholm – fick urin kastat på sig och skadade foten

Under onsdagen den 3:e juli 2024 var den världskända streamern iShowSpeed på nordiskt besök. Under dagen besökte han Stockholm, där fansen var kaotiska men aldrig mer än så. Eftermiddagen och kvällen spenderades däremot i Norges huvudstad Oslo, där det spårade ur på riktigt.

Efter att ha påbörjat streamen i en souvenirbutik gick det snabbt utför, då fans stormade ingången så att Speed inte kunde ta sig ut. Personalen försökte leda honom till en bakdörr men även den blockerades av fans som försökte slå sönder glaset för att se streamern. Speed ringde i samband med detta polisen, då han var orolig för säkerheten.

Han tog sig senare upp till övervåningen och genom ett stort fönster ut mot gatan började Speed showa för sina fans. Han försökte bland annat sig på Ronaldos ”suiiii”-målgest, men trampade snett och skadade sin fot rejält.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av 433 (@433)

Efter skadan kontrollerades Speed av en sjukvårdare som bad honom åka till sjukhuset för att röntgas. Han bars då ut från lokalen och in i en bil av sina säkerhetsvakter. På vägen till bilen började fans slita i hans hår, gripa tag i honom och enligt ett inlägg på hans alternativa X-konto @ronaldobetter07 kastade vissa fans urin på honom.

Speed fick tydligt ont under incidenten och skrek åt fansen att sluta, samtidigt som de hoppade på hans bil och ett fan lyckades även ta sig in i den, vilket Speed skällde ut honom för.

iShowSpeed säger i streamen att han aldrig tänker återvända till Norge igen, vilket han även upprepade på X strax efter incidenten.

Han avslutade streamen med att återigen upprepa att han inte vill komma tillbaka till Norge, samt att han kände sig otrygg och besviken av bemötandet.

”Jag älskar alla mina norska fans, men bror, ni lyssnar inte. Jag tror aldrig att jag varit i ett land där de inte alls lyssnar”, sa Speed.

Du kan se streamen i sin helhet på Youtube ovan.