Ison & Fille samlar hiphopeliten i en ”Lägg ner ditt vapen” remix

Duon samlade 11 gästartister i studion för att skapa en 2019-version av sin hit “Lägg ner ditt vapen” i en manifestation mot vapenvåldet i Sveriges förorter. 

Originalversionen av Ison och Filles “Lägg ner ditt vapen” var en hit när den gavs ut för 13 år sedan och har nu uppdaterats med ett sound som andas 2019. Till sin hjälp har man samlat 11 gästartister för att skapa en 2019-version av sin hit. Låten tar tydligt ställning mot dagens oroväckande, ökande problem med vapenvåld i landets förorter och vill förmedla ett upplyftande och hoppfullt budskap om ett bättre Sverige.

- “Lägg ner ditt vapen”, vi skrev den för 13 år sedan, och alltså det är verkligen sorgligt att säga, men det är en låt som är mer aktuell idag än när vi skrev den, säger Fille. Man hoppas med den här låten, att man behöver inte ta just den vägen, att man kan gå ett annat håll och man kan överleva till en annan dag fyller Ison i. 

Bland de 11 gästartisterna på den nya versionen ser vi en mix av genrens just nu hetaste namn som bland annat Parham, Macky, Naod och m.fl. Vi ser även gäster som inkluderar den svenska hiphopelitens mest erfarna artister som AKI, Linda Pira m.fl.. Se all medverkande gästartister nedan. 

Medverkande gästartister på "Lägg ner ditt vapen":
Linda Pira
Parham 
Aki (Labyrint)
Saliboy
Macky
SHRN 
Blen
Aleks
Ismael
Elias Abbas
Naod


 -  Jag vet ju också från mitt håll, från Göteborg, hur mycket skjutningar och mord det har inträffat och om man har en röst som folk lyssnar på så tycker jag att man ska använda den, och göra något gott av det, säger Parham.

- Jag hoppas först och främst att det är de unga som lyssnar och blir påverkade av det vi säger, och påverkar man en enda människa så är det ju bra, säger Linda Pira, en av gästartisterna i låten. 

Ison och Filles "Lägg ner ditt vapen" remix är en del av Spotifys "100" initiativ där man sedan 2018 erbjudit artister möjligheten att spela in och släppa Spotify Singles - en digital tappning på vinylens 7a med två spår som skapas i studion på huvudkontoret i Stockholm. Nu tar man det steget längre och för att hylla den svenska hiphopscenen har man anpassat formatet med den nya satsningen Studio 100, där Ison & Fille bjöds in som första artister. Resultatet blev en samling som inkluderar 11 gästartister i en studio för att skapa en 2019-version av sin hit “Lägg ner ditt vapen” i en manifestation mot vapenvåldet i Sveriges förorter. 

Målet med Studio 100 är att skapa en plats för skapande och samarbete inom hiphopen. Ett rum som erbjuder såväl svenska som internationella hiphopartister möjligheten att berätta sina historier genom helt nya inspelningar, unika collabs och genreöverskridande möten. 

Studio 100 vill inspirera till att utveckla hiphopen och bidra med nya vägar där kreativitet och flexibilitet står i fokus. 

Till skillnad från Spotify Singles är Studio 100 inte ett satt format med två låtar per artist, det är ett program i rörelse där det enda artisten behöver göra är att dela med sig av sitt perspektiv, sin historia. Om det är i form av en eller flera låtar är upp till berättaren. 

Lyssna på resultatet av den första låten ur Studio 100 initiativet nedan och och gör en god gärning genom att sprida låten med det tydliga budskapet.