• Foto: Pressbild

Izza Gara lyssnar på ”Mama Wise Words”

Senaste singeln från den mångsidiga Göteborgsartisten är inspirerad av hennes mammas kloka breakup-tips

Sedan den dansanta bangern "Came To Dance" med Venus Anon från 2022 har den Göteborgsbaserade artisten Izza Gara släppt musik som allt mer tagit hennes sound på en mer experimentell och elektronisk RnB-väg. Hennes senaste singelsläpp "Water" var ett första smakprov på de nya ljudfusioner hon utforskar, med en fängslande musikvideo för att matcha känslan visuellt.

Nu kommer nästa steg i utvecklingen och det är med "Mama Wise Words", en singel med vibbar som tar en tillbaka till tidigt 2000-tal med lekfulla synthar och ett lätt men taktfast beat som drar från dansmusik som DnB. Izzas ljusa, RnB-känsliga röst riffar över det sköna beatet med ett melodispråk som glider mellan stämmor och mer rytmiska flows. Låtens lyrik hämtar inspiration hennes mammas kärleksråd och översättningen av ett turkiskt ordspråk: “Sätter du inget värde på mig så har du inget värde i mina ögon heller”.  

Cover Art: Venus Anon & Izza Gara

"Jag hade gått och kärat ner mig i en person som inte såg mitt värde och det var dags att close the case. Jag visste inte hur och kände mig inte stark nog, så jag gick hem till mamma som direkt fick mig att må bättre", säger Izza i berättelsen om hur låten kom till.

"Jag passade på att spela in vårt samtal, så att jag kunde lyssna på den inspelningen så fort jag kände att jag började bli velig igen. Sen kom den där sommardagen och då tog jag upp röstmemon och lyssnade igenom vårt samtal. Jag började skratta åt hur trött på mig hon lät och fick i samma stund inspiration"

Izza har bakgrund som dansare och koreograf, en del av ett visuellt uttryck hon vill fortsätta föra samman med sin musik. För de som missat det har han hon även dykt som skådespelare i musikvideon till "Gold" med Conducta & BIJI.

"Jag är taggad på att göra mer visuell konst och att utvidga mitt konstnärliga spektrum. Den senaste tiden har jag repat med min kära vän Amir Ashoor som är en av Sveriges bästa koreografer inför mitt live set som jag äntligen ska få köra med dansare" säger Izza.

Lyssna på "Mama Wise Words" på Spotify!