Izza Gara är en RnB-artist som strävar ifrån det traditionella soundet. Med inslag av techno och experimentell elektronisk musik har hon börjat karva ut en helt egen ljudmässig väg, vilket samlades i debutalbumet Lonely Too? under 2021. Därefter har hon fortsatt sträva utanför konventioner med singlar som "Came To Dance" med Venus Anon, "Water" & "Mama Wise Words" som alla nu är med på EP:n YOUNG.

Innan hon började sin musikkarriär arbetade Izza Gara som dansare och uppträdde internationellt i olika former, en influens som hon fortfarande låter inspirera sitt artisteri. På YOUNG går han tillbaka till sina yngre dagar för inspiration, med fokus på svårigheterna med att växa upp och hitta sig själv.

"Som liten trodde jag att jag bara skulle vakna upp på min 18-årsdag och veta exakt vem jag var. Att jag skulle vara
ansvarsfull och känna mig helt balanserad och självsäker. Det hände inte, och det förstörde hela min bild av den
perfekta vuxna och det perfekta vuxenlivet. Det fick mig att ifrågasätta vad det egentligen betyder att åldras, vilket
sedan ledde mig till en besatthet av att förbli ung", säger Izza.

Öppningsspåret "Ten Feet Apart" Utforskar den genomgripande känslan av att känna sig missförstådd och hur samhället så lätt kan sätta en i en box, vilket gör det svårt för en att få en chans att bli sedd som något annat av världen, särskilt när man växer upp. Den är även skriven för och tillägnad en vän som gått bort, vilket tillför ännu ett lager till raderna om att behöva vara ensam för att bearbeta.

"What you're saying is bad
Going home, need a moment just to stand the distance"

Titelspåret "Young" koncentrerar projektets koncept till svepande Pop-RnB, med texter om att försöka gå vidare från den man var över hackiga breakbeats och atmosfäriska breakdowns fyllda med stämmor. Ett uppvisning av ett sound och en artist som inte är rädda för att visa upp sin växtverk, utan snarare gör det till en styrka.

Lyssna på YOUNG på Spotify!