J Hus är tillbaka igen med ”It’s Crazy” & musikvideo

Efter tre år borta från rampljuset gör brittiske storstjärnan comeback, släpper första singeln sen albumet ”Big Conspiracy” 2020

När man pratar namn inom modern brittisk hiphop de senaste tio åren är J Hus svår att ignorera. Trots diverse perioder i fängelse slog sig den 28-årige rapparen fram under det sena 10-talet med stora hits som "Did You See" (som fått en remix av Fille Danza för övrigt).

2019 började dock rapparen visa tecken på att han tröttnat på musikbranschen. Det var nämligen året han berättade för brittiska The Mirror att han pensionerade sig själv från att turnera live, ett beslut han hållit fast i sedan dess. Albumet Big Conspiracy släpptes året därpå men fram tills 2023 har det varit tyst både på och av scenen för Hus, som nu äntligen återvänder med singeln "It's Crazy".

“Why you wanna see the evil in me?
When I wanna live my life peacefully?”

Så säger J Hus i refrängen, i ett direkt svar på varför han tröttnat på livet i rampljuset. Videon är ett ännu större budskap, där vi ser Hus titta intensivt in i kameran, innan det blir en dammig strid med myndighetspersoner. På en vägg finns den spraymålade frasen "Don't Say Militancy", vilken Hus frekvent har publicerat på sina sociala medier inför den här releasen. Om det är ett tecken på vad som komma skall återstår att se, men vad vet med säkerhet är att J Hus är tillbaka med en hunger.

Lyssna på "It's Crazy" på Spotify nedan och kika in videon på Youtube ovan!