J.Lindeberg samarbetar med New York - baserade fotografen Davey Adesida. 29 år gamla Adesida är född i Nigeria men bor och jobbar sedan några år i New York. När han snubblade över Jens Werners kollektioner uppstod en omedelbar förälskelse och Adesida hörde därför av sig till Werner för att visa sin uppskattning. Detta var början på en nära vänskap som man nu ser resultatet av i form av en limiterad kapselkollektion samt en fotoserie där Adesidas tolkning av den amerikanska öst- och västkusten presenteras.

"Eftersom Davey växte upp i Nigeria har han också en annan syn på USA och det är huvudorsaken till att vi bestämde att han skulle resa från kust till kust i USA och sen presentera sin tolkning av de båda kusterna”, förklarar Werner.

Den limiterade kapselkollektionen består av en t-shirt i två olika färgkonstellationer samt en skjorta. Alla plagg är unisex och bär fotoprints skapade av Adesida. Davey Adesida-kollektionen är del av J.Lindebergs JLJL-koncept och visades första gången under Köpenhamns modevecka i augusti 2018. JLJL-konceptet består av ett selekterat urval produkter som vanligtvis säljs i limiterad upplaga i J.Lindebergs egna kanaler samt hos utvalda återförsäljare.

Kollektionen lanseras i två dropp kommer att finnas till försäljning online och i J.Lindebergs egna butiker, Adesidas bildserie kommer också visas i J.Lindebergs flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 6 i samband med lanseringen den 27 april.