Jack Grealish familj utsatt för inbrott – mitt under match

Manchester Citys mittfältsstjärna spelade bortamatch när inbrottstjuvar slog till – "trodde de skulle tas som gisslan"

Under onsdagskvällen den 27:e december 2023 var mellandagsmatcherna i den engelska fotbollsligan Premier League i full gång. Regerande mästarna Manchester City var på besök i den blåa sidan av Liverpool för att möta krislaget Everton, en match som lagets nummer 10 Jack Grealish spelade från start.

Hemma i Manchester satt hans föräldrar, tre syskon och fästmö framför tv:n i deras nya hem, en herrgård värd över 60 miljoner kronor, och kollade på när den engelska landslagsstjärnan bidrog till en 3-1 vinst för sitt lag. Mitt under matchen hörde de dock ett ljud från övervåningen och när de insåg att det var inbrottstjuvar aktiverade de ett så kallat ”panic alarm” vilket tillkallade polisen.

En källa nära familjen som pratat med The Sun berättar hur familjen gömde sig och fruktade för sina liv i väntan på polisen.

”En räddningsenhet ryckte omedelbart ut med flera polisbilar och en helikopter. Inledningsvis befarade de att de kunde stå inför en gisslansituation eller värre”, säger källan.

Tjuvarna lyckades dock fly innan polisen nådde platsen. Ingen kom till skada men samma källa uppger att tjuvarna lämnade med smycken och värdesaker till ett värde över 10 miljoner kronor. Jack Grealish har inte kommenterat händelsen.