Jack Harlow gör comeback med ”Lovin On Me”

Första släppet sedan vårens album ’Jackman.’ samplar okänd 90-talslåt

Louisvilles egna Jack Harlow släppte albumet Jackman. i våras efter ett intensivt 2022 med albumet Come Home The Kids Miss You samt en världsturné som bland annat tog honom till Sverige via Lollapalooza Stockholm. Efter en lugnare period han nu tillbaka igen med solo-musik, efter att ha gästat bland andra Jung Kook på "3D".

"Lovin On Me" tar Harlows känsla för samples och festmusik till nya platser, då han rappar över ett beat från producenterna OZNik D & Sean Momberger som samplar "Whatever", en låt av den relativt okända 90-talsartisten Cadillac Dale. Låtens studsiga basslinga för tankarna till såväl dance-pop från veteraner som Haddaway till det tidiga 10-talets swag-rap (tänk Drake – "The Motto").

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jackharlow

På sin Instagram har Harlow deklarerat att hans nya singel är början på en "ny era", efter att ha flyttat hem till Kentucky i samband med Jackman. och fått en välbehövlig paus från turnélivet. Om denna era innebär ett nytt album återstår att se, men klart är att den innebär ett nytt sound från rapparen.

Lyssna på "Lovin On Me" på Spotify!