Foto: Jag är Zlatan

’Jag är Zlatan’ är etta på biotoppen

Går om ’The Batman’

I fredags, den 18 mars, hade äntligen spelfilmen Jag är Zlatan sin efterlängtade biopremiär. Det efter att filmen fler gånger skjutits fram på grund av covid-19.

Genom Jag är Zlatan får tittaren en inblick i den ikoniska fotbollsspelarens liv och karriär. Den passar både fotbollsintresserade, eller den som bara är sugen på en bra film. Såhär beskrivs den:

”Jag är Zlatan" är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt. Med talang, hårt arbete och en stark tro på sig själv och sin livsdröm tog han sig till toppen, trots en rad motgångar längs vägen."

Att filmen varit efterlängtad bland fansen råder det ingen tvekan om. Och det blev besökssiffrorna ett kvitto på. Efter Sverige-premiären i fredags har över 61 000 personer sett Jag är Zlatan. Det är alltså en riktig biosuccé.

Det blir den största öppningen för en svensk film sedan julen 2019. Dessutom knuffar Jag är Zlatan ned stora internationella filmer från toppen. The Batman hamnar nu 2:a och Uncharted 3:a.

Håll koll på Dopest.se för fler filmnyheter!