Jamkid kör på engelska på nya spåret "Shine Bright"

Summer banger

Mitt i värmen är Jamkid tillbaka med en perfekt sommar-anthem. Idag släpper han nämligen sin nya singel ”Shine Bright” där han kombinerar sina gambianska rötter med kulturen från Senegal och Kongo. På det nya spåret, som är producerat av Masse Salazar, bevisar Jamkid att han inte är rädd för att utmana sina egna gränser. Nu tar han ett steg ut på den internationella scenen när han för första gången släpper en hel låt på engelska. Det gör han med bravur, och visar utan tvekan prov på stjärnkvalitét. Det här är en låt som kommer gå på repeat i sommar.

”Meningen är att gå tillbaka till kultur från Afrika där jag kommer ifrån, och visa upp den istället för att försöka köra på amerikansk stil eller UK-stil som många andra. Vi afrikaner har så mycket egen kultur och det är dags att visa upp allt som finns, det är extra aktuellt nu med BLM-rörelsen” säger Jamkid.

Lyssna på ”Shine Bright” med Jamkid nedan, som ges ut via Redline Recordings. Nedan kan du även se den tillhörande videon regisserad av Pontus ”ArtByEsse” Carmback.