Foto: Alexander Collin

Jamkid sprider good vibes på nya singeln ”Hello”

”Den sprider harmoni, lycka, glädje och en känsla av frihet – precis allt som den svenska sommaren symboliserar för mig”

Rågsveds stjärna Jamkid är tillbaka med ny musik - i perfekt timing till sommaren. Nya låten "Hello" är den första av flera som artisten planerar att släppa framöver. Hans influenser kommer från Gambia och precis som han säger i låttexten sprider nya singeln good vibes.

"Hello är verkligen en riktig sommarlåt. Den sprider harmoni, lycka, glädje och en känsla av frihet - precis allt som den svenska sommaren symboliserar för mig", säger Jamkid.

Jamkid, känd för sin färgrika stil och kraftfulla liveframträdanden, brukar ofta mixa dancehall-kulturen med hans rötter i Rågsved. Han är en av få svenska artister som blandar dansvänliga afrobeats med kärleksförklaringar på det svenska språket, något som enligt honom är varför folk gillar hans musik.

"Jag älskar hur hiphopen har blomstrat i Sverige och blivit en konstform för dagens ungdomar, men den svenska musikscenen saknar riktigt bra dansmusik där texterna också förmedlar livsglädje och kärlek. Rytmerna, känslan och glädjen i min musik är universell och kan få vem som helst att vilja ställa sig upp och bara röra på sig", berättar han

Nya singeln är producerad av Pause Beats och innehåller både dancehall och pop med ett svängigt uptempo-sound. Lyssna på singeln "Hello" i spellistan nedan.