Januarifönstrets 10 största fotbollsvärvningar

Nytt brittiskt transferrekord

Många fotbollsfans väntar ivrigt på januarifönstrets sista dag ’Deadline Day’. Precis som i vanlig tradition blev det en hektisk deadline day igår och en mängd transfers blev klara i sista sekund.

På listan hittar vi ett antal engelska klubbar som har alldeles för mycket pengar för sitt egna bästa. Se listan nedan på de 10 största värvningarna under januari!

10) Kamaldeen Sulemana: Rennes till Southampton – 240 miljoner
En gemensam nämnare på den här listan kommer vara att Premier League klubbarna spenderade överlägset mest under januari. Sulemana har den här säsongen bara gjort ett mål och två assist så att franska Rennes lyckades få 240 miljoner kronro för ghananen är imponerande.

9) Georginio Rutter: Hoffenheim till Leeds – 270 miljoner
Leeds som just nu är på femtonde plats försöker rädda sin säsong genom att slå sitt egna transferrekord. De betalar hela 270 miljoner kronor för 20-åriga fransmannen som enbart gjort två mål på 15 försök i Bundesliga. Kan han ersätta den skadedrabbade Patrick Bamford?

8) Malo Gusto: Lyon till Chelsea – 300 miljoner
En värvning inför framtiden för Chelsea då man köper den 19-åriga högerbacken från Lyon men genast lånar tillbaka honom. Att han redan är Lyons förstaval på högerbacksplatsen vid såpass ung ålder är imponerande.

7) Vitinha: Braga till Marseille – 310 miljoner
Den enda transfern på denna lista som inte är från Premier League! Vitinha kunde dock gått till Premier League då Southampton, Aston Villa och West Ham alla försökte få loss den portugisiska anfallaren. Han valde dock södra Frankrike över regniga England. 7 mål och 3 assist på 17 matcher hittills för portugisen.

6) Noni Madueke: PSV Eindhoven till Chelsea – 330 miljoner
Tottenham fostrade Chukwunonso Tristan ”Noni” Madueke återvänder till England efter 4 år i den holländska ligan med PSV. Den engelska U21-landslagsmannen har gjort 11 mål på 51 matcher och får ett 7.5 års kontrakt med Chelsea.

5) Benoit Badiashile: Monaco till Chelsea – 350 miljoner
Efter en mängd skador på Chelseas backlinje behövde Tedd Boehly köpa en mittback. Man valde den franska landslagsmannen Badiashile och gav honom ett 7.5 års kontrakt som kommer hålla FFP-polisen borta ett tag.

4) Cody Gakpo: PSV till Liverpool – 400 miljoner
Bland de första övergångarna som blev klara var just Cody Gakpo till Liverpool. Holländaren som gjort det bra för PSV och imponerande i VM för sitt Holland men hittills inte imponerat i Liverpool-tröjan. Frågan är om inte Liverpool borde löst sina problem på mittfältet istället?

3) Anthony Gordon: Everton till Newcastle – 430 miljoner
Personligen har jag imponerats över Newcastles värvningar trots att dom är nyrika men Anthony Gordon för 430 miljoner imponeras ingen utav. Prislappen är alldeles för hög för en spelare som gjort sju mål och tre assist på 65 matcher. Enda logiska förklaringen är att dom behöver fylla sin ”homegrown” kvot.

2) Mykhaylo Mudryk: Shakhtar Donetsk till Chelsea – 700 miljoner
Kanske den roligaste transferhistorien av dom alla? Ukrainaren Mudryk som flörtat med Arsenal i flera månader som att han vore en Love Island deltagare väljer tillslut att gå till Chelsea. Det sägs att summan kan bli uppemot 1 miljard om han lyckas nå vissa punkter i kontraktet.

1) Enzo Fernandez: Benfica till Chelsea – 1,2 miljarder
Som ni märker har Chelsea öppnat plånboken rejält den här vintern och man slår det brittiska transferrekordet när man hämtar Enzo Fernandez från Benfica för hela 1,2 miljarder kronor. Argentinaren som var med (och imponerade) i den trupp som nyligen vann VM i Qatar. En övergång som blev klar på småtimmarna innan transferfönstret stängdes och som blir spännande att följa.