Jason Derulo svarar på anklagelser om sexuella trakasserier: "Falska & sårande"

RnB-sångaren har stämts av en annan artist, ska bland annat ha anspelat på sexuella blodsritualer

Jason Derulo, 34, har en lång karriär av hits som sträcker sig från singlar som ”Watcha Say” 2010 till virala ”Savage Love” 2020. Vid sidan av solokarriären har han dock under senare år även fokuserat på att hitta nya artister åt sitt skivbolag Atlantic Records, varav en av dessa nu stämmer honom för sexuella trakasserier.

Den nu 25-åriga sångerskan och låtskrivaren Emaza Gibson ska ha närmats av Derulo & Atlantic under 2021 och därefter erbjudits ett skivkontrakt. I en intervju med amerikanska NBC News berättar hon nu hur situationen snabbt förändrades från dröm till mardröm, då hon utsattes av vad hon själv beskriver som omänskliga.

”Jag har ångest, jag är traumatiserad. Jag har hanterat omänskliga arbetssituationer. … Jag har kommit till en punkt där jag är tillbaka på noll och jag har ingenting”, säger Gibson om tiden efter.

I intervju berättar Gibson hur hon från första studiosession blev erbjuden att gå ut med Derulo till barer och olika evenemang, vilket hon tackade nej till för att hålla relationen professionell. Derulo ska därefter ha börjat pressa henne till att dricka alkohol i studion, samt börjat göra flera sexuella närmanden.

Senare ska han även ha anmärkt att hon kommer behöva göra ”fish scales and goat skin”.  Gibson tolkade det som att ”fish scales” har att göra med kokain och efter en del efterforskning hävdar hon att ”goat skin” ska anspela på en ritual, som innehåller sex, offrande av getter och blod.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jason Derulo (@jasonderulo)

Derulo har svarat på anklagelserna via en video på sin Instagram, där han nekar till allt.

”Jag skulle normalt inte kommentera men dessa påståenden är helt falska och sårande. Jag står emot alla former av trakasserier och jag fortsätter att stödja alla som följer sina drömmar”, säger han i videon.

Gibson har inte kommenterat videon och varken Derulo eller hans team har gjort några ytterligare uttalanden, istället har RnB-sångaren fortsatt publicera inlägg på sin Instagram med sketcher och bilder från live-shower. Han har även en inplanerad spelning i på Annexet i Stockholm den 22:e februari 2024.

Gibsons kontrakt med Atlantic bröts ett år efter incidenterna i september 2022, stämningsansökan har inte kommenterats av skivbolaget.

”Jag försöker bara kämpa för det som är rätt, för det som gjordes mot mig var inte okej. Och jag vill inte att någon annan ska behöva gå igenom det jag gick igenom”, säger Gibson till NBC.