Rykten sprids om nytt Jay-Z album – Roc Nation svarar

Rapmogulen har inte släppt ett projekt sedan "4:44" 2017 – nu kommenterar hans egna skivbolag rykten om nästa album

Det har snart gått sju år sedan vi senast fick ett album från den levande legenden Jay-Z. Det korta albumet 4:44 var ett svar och en uppgörelse med mycket av det som hänt under rapparens senare karriär, inklusive hans otrohet med Beyoncé och problemen med att hitta sin plats som en veteran inom hiphop. Albumet hyllades av både fans & kritiker vilket ledde en naturlig förhoppning om att Hov var påväg att återuppliva sin musikkarriär efter en lång paus, något som resulterade i en längre paus en någonsin.

Enstaka spår och gästverser har dykt upp sedan dess, men inget konkret har pekat mot att ett nytt album skulle vara påväg. Under söndagskvällen den 28:e januari blev det dock ändring på det då regissören HidjiFilms från A$AP Rockys kreativa kollektiv AWGE delade med sig av en sms-konversation på sin Instagram Story, där han svarar en vän att han filmar för Jay-Z.

Han la även upp en bild på en klappa där ”JAY-Z 2024 ALBUM” är titeln på produktionen han är på. NFR Podcast publicerade snabbt bilderna på X, vilket Jays skivbolag Roc Nation fick nys om.

”Det var en nyhet för oss”, svarar det officiella kontot för Roc Nation. HidjiFilms har inte svarat direkt på Roc Nation, men han publicerade ytterligare en sms-konversation på sin Instagram under måndagsmorgonen, efter att ha tagit bort de tidigare bilderna. Där svarade han på någon med det simpla budskapet ”tro inte på allt du ser på internet”.