JB & Imenella överraskningssläpper "Föll För Din Charm"

Med bara några små tidigare hintar släpper duon sitt första samarbete någonsin, en romantisk och varm sommarbanger

Två av Sveriges mest etablerade artister inom hiphop respektive RnB (och mycket mer däremellan) är JB & Imenella. Genom soloprojekt såväl som en mängd starka features har de båda hittat framgångsrika men vilt olika lanes, där JB oftast rört sig bland hårdare rap medans Imenella omfamnat takterna från hennes bakgrund som professionell dansare.

”Föll För Din Charm” möts dessa världar för att skapa något helt nytt. Utan någon större förberedelse (utöver några hintar via Instagram) släpptes låten under torsdagsnatten. Ett mystiskt släpp som passar den förhäxande och filmiska ton som utspelar sig i låten, där vi får följa ett kärleksdrama som skulle kunna passat som soundtracket till en Stockholmsversion av Zorro.

Produktionen känns passande till den sagolika omslagsbilden. Med spanska gitarrer, ekande trummor och bombastiska inslag av stråkorkestrar. Vi hör JB i hooken som vi aldrig hört honom förut, med en croonande sång som tonsätter en romantikers inre tankar om ett intresse. Imenella sveper in i den andra versen och använder sin lugnande röst för att komplettera den nästan desperata tonen som sedan kommer tillbaka en sista gång i JBs hook.

”Jag föll för din charm
Jag älskar när hon spelar dum på mig
Och frågar om mitt namn”

Lyssna på ”Föll För Din Charm” i DOPEST Playlist på Spotify!