JBL x Martin Garrix Music Academy – Initiativet för att hitta nya talanger

Unga musiker får chansen att jobba i professionella studios & lära sig av experterna under tre dagar i Amsterdam

För andra året i rad slår sig de internationella ljudexperterna på JBL ihop sig med den världskända DJ:n & producenten Martin Garrix för att hitta nästa generations talanger inom musiken. Efter succélanseringen 2023 bjuder de återigen in talanger från världens alla hörn till ett tredagarsprogram i Amsterdam, där de får möta branschproffs och även Martin Garrix själv.
Genom JBL x Martin Garrix Music Academy får nu 10 utvalda artister från Sverige chansen att ta sina skills till nästa nivå. Artister, låtskrivare, sångare och producenter väljs ut till programmet av en jury bestående av artisten & utgivaren Leslie Tay, managern Sara Faraj och DOPEST medgrundare Kristian Icho.
  • Leslie Tay har genom sin långa karriär varit artist, producent & A&R. Leslie är en respekterad person i den svenska musikbranschen. Han började sin karriär som artist, låtskrivare & producent och arbetar nu som A&R/Utgivare på Warner Chappell.
  • Han har nominerats till både Grammis och P3 Guld samt fått sin egen dokumentär.
  • Sara Faraj är en mycket framgångsrik A&R/Manager och tidigare Head of Asylum Nordics på Warner Music. Nu hanterar hon flera stora artister på egen hand, både i Sverige och Norge.
  • Hon har varit med i ”Women in music” och flera musikbranschpaneler.
  • Kristian Icho är en av grundarna av Sveriges största ungdomsplattform DOPEST. Under sina år i musikbranschen har han arbetat med några av de största artisterna i Sverige, producerat konserter och framgångsrikt hanterat artiststrategier för att bygga deras varumärken.
  • Han har varit involverad i att producera flera virala musikvideor, trailers och kreativa koncept för artister i Norden. När DOPEST grundades arbetade Kristian mycket med musikjournalistik.
2024 års klass kommer att få ta del i djupgående workshops från ledande personer inom musikbranschen, inklusive Martin Garrix själv, med fokus på musikskapande, varumärkesbyggande och affärsdelen.
”Jag är väldigt glad över att vi gör en andra upplaga av Music Academy med JBL i år. Att träffa alla begåvade artister förra året och se deras kreativitet och passion var inspirerande”, säger JBL:s Global Ambassador, Martin Garrix.
Likt för många från 2023 års klass kommer JBL även stötta alumner med möjligheter att visa upp sin musik och representera JBL på evenemang och festivaler.
tisdagen den 21:e maj kommer de 10 musikerna i 2024 års klass att presenteras. Håll utkik på dopest.se för avslöjandet och för mer information om akademin, spana in www.jbl.com/musicacademy