JC i Mall of Scandinavia säljer fake Supreme

Jeans-jätten tar in Supreme Spain som är en kopia på Supreme.

JC är en av Sveriges och Nordens mest välkända klädkedjor. Jeans Company grundades 1962 och har ett tjugotal-butiker runt om i landet. Kedjan har de senaste åren drabbats av ett par ägarbyten och varit förlusttyngda. Förutom jeans erbjuder man även andra plagg, i sitt sortiment har man varumärken som Eastpak, Lee, Levis, Replay och Resteröds.

Idag uppmärksammades dock ett nytt varumärke i butiken på JC Mall of Scandinavia. Många förvånade kunder noterade att man skyltat med att man börjat sälja Supreme. Runtomkring i butiken finns skyltar med Supreme loggan och skyltdockor med fake box-logo hoodies och crewnecks. På en av skyltarna går man ut med att det är ett ”begränsat” lager och exklusivt till MoS butiken.

Foto: Fredrik Lindqvist

Det JC dock verkar ha missat är att detta är Supreme Spain som är en kopia av originalet Supreme New York. Varumärket grundades tidigare i år och likt andra piratkopior på Supreme använder man sig av en identisk logga och design. Supreme New York är ett världens största streetwear-etiketter och det är inte helt ovanligt att många företag försöker göra kopior på deras eftertraktade och exklusiva produkter, men att det skulle dyka upp i en av Sveriges största klädkedjor var det inte många som hade räknat med.

Enligt anonyma källor verkar detta vara ett intiativ av butiksägaren i MoS-butiken. JC har ännu inte kommenterat detta och det återstår och se om detta blir något långvarigt. Supreme säljs bara i deras egna butiker i New York, LA, London, Paris, Tokyo, Nagoya, Osaka och Fukuoka. Vill man köpa Supreme i Sverige rekommenderar vi communities som Supreme Sverige på Facebook samt consignment-butiker, exempelvis PlugMePlease som nyligen öppnade sin nya butik på Åsögatan i Stockholm.

Dopest har sökt JC för en kommentar.