• Foto: Pressbild
  • Foto: Julia Sixtensson for DOPEST

Jelassi gästar danska duon Artigeardit & Lamin

Två av Danmarks största rappare under senare år släpper collab-album, tar med sig Jelassi på ”ssshhhhh (shut up)”

Danska duon Artigeardit & Lamin må ha släppt populära egna projekt, men det är deras släpp som duo som rönt störst framgångar. Med hits som "Vågen" och "Hvor Fuck Er Min Drink?" har de samlat på sig tiotals miljoner spelningar på Spotify och när deras nya album nu hvor vi er her släpptes natten till fredagen visade de upp sin popularitet bland folket i Danmark.

För att fira albumets release bjöd de nämligen in till en överraskningskonsert i klubbområdet Kødbyen inatt, där de rullade in i en lastbil som tidigare hade setts i Köpenhamn. Trots bara två timmars varsel till sina fans lyckades duon fylla Kødbyen enligt en artikel i danska Soundvenue.

Albumets stora utropstecken för svenska lyssnare är dock en feature från Jelassi på spåret "ssshhhhh (shut up)", en bastung banger som passar hennes flow perfekt. Beatet dunkar och slår med ett rått sound som för tankarna till klassiker som Kendrick Lamars "Backseat Freestyle". Jelassi sköter både hooken och en egen vers, där hon på sitt sedvanligt raka sätt konstaterar att språk är oväsentligt när det kommer till energi.

"Hämta Ardit, hämta Lamin vi kan ta det här på danska
Ta det här på svenska eller franska, spelar ingen roll, skiter stinker fortfarande samma " 

Lyssna på "ssshhhhh (shut up)" och mer ny musik i DOPEST Playlist!