Pressbild: Ikram Abdulkadir

Jelassi & L1NA släpper dubbelsingeln ”ALLVARLIGT”/”D KLART DOM HATAR OSS”

Name one more iconic duo

Efter att ha gästat varandras låtar och uppträtt live tillsammans runtom i landet slår sig nu ett av den svenska hiphopscenens mest prominenta radarpar ihop i form av en gemensam dubbelsingel. Med en lekfullhet och känsla som bara är deras står Jelassi för ”ALLVARLIGT” medan L1NA konstaterar ”D KLART DOM HATAR OSS”.

Ifall släppet låter bekant kan det vara för att det tidigare teasats på sociala medier, och just raden "D klart dom hatar oss" har flitigt använts som ett ljud på TikTok, med stor efterfrågan för release. L1NA och Jelassis vänskap speglas tydligt i musiken, och det är sällan man ser de två namnen vara ifrån varandra.

Jelassi berättar om hur hon hade spelat in "ALLVARLIGT" medan L1NA hade spelat in "D KLART DOM HATAR OSS" i en separat studio med en annan producent, när de plötsligt slog rapparna att det kunde slå ihop tracksen. Detta eftersom båda spåren använder sig av samma sample, vilket kändes som ett tecken.

Jelassi om ”ALLVARLIGT”:
”En av dom roligaste låtarna jag har skrivit hittills. Jag fick mycket utrymme att va kaxig och kände att jag kunde trycka på det mer än vad jag brukar.”
L1NA om ”D KLART DOM HATAR OSS”:
”Min första singel i år. Den handlar mest om toxic kärlek, att man vet att någon inte är bra för en men man kan inte riktigt släppa taget heller. Något som får en att komma tillbaka även fast man vet att det inte är en bra idé. Jag tror många kan känna igen sig i det, både tjejer och killar. Det är en mycket mjukare och mer sårbar sida av mig som jag inte visat mycket av innan, men det kändes så skönt att skriva av sig."
Trots att artisterna gärna jobbar ihop så kvarstår ändå deras separata sound, vilket blir tydligt på dagens släpp. Jelassi med sin lekfullhet och kreativa rader, medan L1NA satsar på en mer melankolisk touch med melodier. Lyssna på dubbelsingeln i DOPEST Playlist nedan!