Jesper Swärd från Tjuvjakt solodebuterar med ”Höst”

Första singeln från kommande EPn

Jesper Swärd från gruppen Tjuvjakt tar nu klivet och satsar på en solokarriär. Idag debuterar han med singeln “Höst” - en låt med stora ljudlandskap signerat Orups son Kid Eriksson och Albin Tjernberg, där Jesper influeras av både pop och soul. ”Höst” blir starten på tre följande EPs som kommer ges ut under året.

"Höst” är den första låten jag skrivit med ett politiskt budskap. Vi källsorterar, kanske swishar en hundring till Röda Korset, går och röstar vart fjärde år och får gott samvete. För den som läser mellan raderna handlar låten om att ta sig i kragen och ge tillbaka så mycket man kan till samhället. För en annan är det en kärlekslåt om ett trasigt förhållande där någon varit ett svin. Jag tycker om att skriva låtar som kan uppfattas olika beroende på vem som lyssnar.” berättar Jesper.

Sedan 2013 har Jesper Swärd tillsammans med Tjuvjakt släppt fyra studioalbum, två mixtapes och en EP och spelat på stora festivaler som Bråvalla, Peace & Love och Emmaboda. Gruppen har Grammisnominerats för Årets Låt och P3 Guld-nominerats för Årets Låt och Årets Grupp. Lyssna på den första egna singeln "Höst" nedan.