Jireel avslutar ArtonRuschen på Nobelberget

Får sällskap av Cezinando, Seedy, Denz och hemliga gäster.

”Jireel!”, svarade Jireel när vi frågade honom vilken artist vi skulle hålla ögonen på i år, under Grammisgalan där han kammade hem priset för kategorin ”Årets Nykomling”. Och det har han verkligen bevisat. Vid enbart 18 års ålder har den NIVY-signade artisten dessutom tagit hem priset för ”Årets Nykomling" på P3 Guld, släppt debutalbumet 18 och rest Sverige runt med sin turné Arton Rushen Tour.

Pingismatch och powernap

I fredags avslutade Rågsved-rapparen Arton Ruschen Tour på Nobelberget i Stockholm. Under de tre år som han varit aktiv artist har Jireel hunnit med mycket. Med populära låtar som ”Cataleya” och ”Jettad”, mixar han ett modernt, poppigt sound med hiphop och har snabbt skapat ett namn för sig själv på den svenska musikscenen. 

Under turnékvällen gästades han av Cezinando, Seedy och Denz. Backstage innan spelningen drog igång, var stämningen blandad. Nervositet mixades med glädje. Artister mixades med, press, familj och vänner. Jireel pendlade mellan hög och låg energi och kastade sig ena stunden in i en pingismatch för att sedan powernapa i soffan.

  • Foto: @Dopest.se

Jireel bjuder på överraskningsakt

Först ut för kvällen var det norska stjärnskottet Cezinando. Artisten är väletablerad på den norska musikscenen med kända släpp som "Håper du har plass". Dock var det först när Seedy klev på scen som publiken verkligen kom till liv. Den Stockholmsbaserade artisten är ett relativt nytt tillskott till NIVY men har redan hunnit samarbeta med Denz och Jireel.  Seedy följs av Västerorts-rapparen Denz som levererade låtar som "Jag har den" "Äkta" och "Dash".  Rapparen har på senaste tiden samarbetat med Z.E på "Bara vi" och släppt singeln "Ögon" i väntan på det kommande debutalbumetNär Denz lämnade scenen var energin hög och publiken spänd av förväntan. Musiken drog igång men det ekade tomt på scenen, "Vart är Jireel?" ropade någon.

Tillslut klev Jireel på scenen, något försenad, men hade det verkligen varit en hiphop-spelning om artisten anlänt i tid? Jireel gjorde det värt väntan när han blandade äldre singlar med låtar från det nyligen släppta debutalbumet 18. På kända låtar som "Man of The Year" och "Cataleya", regnade glitter och konfetti över ett dansande publikhav som lyckligt sjöng med i varenda vers. När Rågsved-rapparen sedan gästades av ytterligare en överraskningsakt, nämligen den albumaktuella pojkgruppen Hov1, var det ingen i publiken som kunde stå stilla.  

På kort tid har Jireel tagit svensk hiphop till nya höjder. Kvällen på Nobelberget blev ett perfekt avslut på rapparens turné och vi ser fram emot vad han har att erbjuda härnäst. Det här lär bara vara början på en långvarig musikkarriär!