Jireel & Dani M linkar på eldiga "Mariachi"

Nya singeln är en co-prod av Oscar Chase & Love Gauffin, med en filmisk musikvideo

Jireel & Dani M har aktiva singel-släppare under 2023, trots brist på längre projekt. De har tidigare förenat sina sounds på låtar som ”Trender” & ”Chansa”, men det här de Stockholmsbaserade stjärnornas första samarbete sedan 2021. De gör det dock med sådan självklarhet att det är svårt att märka någon ovana, när de hoppar på ett beat från Oscar Chase & Love Gauffin och skapar eldiga ”Mariachi”.

På sina respektive verser diskuterar rapparna sina egna uppgångar blandat med sin nuvarande livsstil, samtidigt som de touchar på teman kring förlust och framgång. Instrumentalen skulle kunna passa in med ett modern mariachi-band, med lågt tonade hi-hats som maracas och den smått drill-doftande 808-basen som trumpeter.

Videon, producerad av Ma Nia Films, spelar vidare på låtens titel och sound med sina referenser till traditionell spansk kultur. Vi får Jireel & Dani på en begravning där de spelar såväl åskådare & talare som begravd. Videon toppas dock av med en scen från ett dansgolv där båda artisterna står på benen i festens mitt, en vacker kontrast med firandet och sörjandet av livet i samma cermoni.

Lyssna på ”Mariachi” och mer ny musik i DOPEST Playlist!