Rågsved-artisten Jireel slog igenom redan vid 16 års ålder när han släppte dunderhiten "Cataleya". Sedan dess har han jobbat till att bli en av de mest etablerade artisterna inom svensk hiphop och igenkänns genom både hans känsla för melodier och starka scennärvaro. Nu meddelar SVT Edit att en kortdokumentär om den nu 19-åriga Jireel kommer att släppas, vid namn "Jireel - efter genombrottet ".

Dokumentären “Jireel - efter genombrottet ” berättar hela historien om artisten Jireel. Under uppväxten i förortsområdet Rågsved fanns drömmen alltid där - att slå igenom med musiken. När han var 15 år blev Jireel upptäckt på ett kollo. Sedan skrev han svensk musikhistoria.  

–  Jireel är definitivt en svensk sensation. Han är en av de svenska artister som lyckades skapa något viralt på internet och få det att flyga som en löpeld, säger musikjournalisten Johannes Cakar.  


Det här är dokumentären som skildrar en stjärnas uppgång och drömmen om att slå globalt. Men också ett personligt porträtt där vännerna berättar om personen bakom artisten. Och där Jireelsstarka relation till sin mamma blir tydlig.  

–  Jag har sett hur min mamma har krigat och är fascinerad av hur hon klarat sig bra med så väldigt lite, säger Jireel själv.  


Producent: Ann-Linn Guillou

Dokumentären släpps den 16 januari och ni hittar den på SVT.