JOEELG:s debut-EP "Skissen” blandar kaxighet & osäkerhet

Visar lyssnarna en ny sida.

Joeelg har gjort en snabb och omtumlande musikalisk resa sedan den Hofmästarn-producerade debutsingeln “Ingen tid” 2018. Efter det har han släppt ett flertal singlar, däribland den senaste “Okay (Vänta)” vilket blev det första och enda smakprovet från dagens release av debut-EP:n Skissen. Fyraspårs-EP:n innehåller gästinhopp från artisten och vännen Petrus på låten ”Stålar”.

 

”Det här är skissen till mina tankar, både de osäkra sidorna och den kaxiga fasaden.”

 

Uppskjutna releasedatum och uppbrott från tidigare skivbolag och management … Resan mot att finna sig själv som artist har varit allt annat än enkel. ”Och jag kan va osäker som flesta män / Hoppas ingen har sett mig än”, sjunger han på den drömmiga, melankoliska låten ”Distans”. Joeelg berättar att många av hans tidigare låtar har haft ett hårt och kaxigt sound. På EP:n Skissen vill han att lyssnarna lär känna en annan sida: en rå och ärlig Joel som vågar dela med sig av personliga tankar om osäkerhet och rädsla.

 

“Jag kom in med en ganska kaxig attityd i texterna när jag debuterade men i själva verket är jag ju ganska så osäker och har också precis som många andra en del svårigheter i sociala sammanhang och liknande.” berättar Joeelg.

 

Joeelg är uppvuxen i Borås (men bor numera i Göteborg) och pendlade ofta till Hofmästarns studio i Majorna i Göteborg för att jobba på sin musik. Efter att han bröt upp från sitt gamla bolag bestämde han att det var dags att hitta sig själv musikaliskt. Tillsammans med Hofmästarn gick han igenom ofärdiga projekt, osläppta låtar och gamla skisser. Det är dessa skisser som sedan la grunden för debut-EP:n.

Lyssna på Joeelg:s debut-EP Skissen nedan!