Regissören bekräftar: Ny John Wick tv-serie är i produktion

Prequel, sequel eller mittemellan?

John Wick-serien, med Keanu Reeves i huvudrollen, har blivit ett modernt actionfilmsfenomen känt för sina blodigt detaljerade och vackert koreograferade fightscener. Serien handlar om John Wick, en pensionerad yrkesmördare som efter en personlig tragedi dras tillbaka till kontraktsmordens värld. I mars kom den fjärde och senaste filmen, John Wick: Chapter 4, men redan i september fick vi återvända till Wicks universum genom tv-serien The Contintal som följer en av seriens antagonister, Winston Scott.

Nu har filmernas regissör Chad Stahelski bekräftat att det inte blir första gången vi får följa John Wick-karaktärer på tv, då han i en intervju med Collider säger att ännu en serie är på gång. Han kommer in på ämnet efter att ha diskuterat hur hans team arbetar med manusförfattande, som resulterat i både idéer till filmer och annat.

"De är alla coola idéer, och jag har idéer om hur jag skulle kunna genomföra dem alla. Det är det som är så kul med att hålla igång. Och vi håller på med en John Wick TV-serie, vilket också håller igång mitt huvud", säger Stahelski.

Han utvecklar inte på om serien kommer att innehålla Keanu Reaves eller karaktären John Wick, då det lika gärna skulle kunna gälla en sequel, prequel eller spin-off i stil med The Continental. Däremot är han tydlig med att han och Reaves har god kontakt och att fler filmer inte är helt omöjligt, även om han anser att karaktären fått ett värdigt avslut med Chapter 4.

"Om Keanu ringde mig imorgon med en idé, eller om jag vaknade imorgon och tänkte: 'vi gör det...', skulle jag också gärna hoppa tillbaka till John Wick. Det måste bara vara av rätt anledning", säger han.

Se trailern till prequel-serien The Continental ovan!