Brittiska artisten Jorja Smith har sedan debutalbumet "Lost&Found" 2018 varit en av de klaraste lysande stjärnorna på himlen för postmodern RnB och pop. Med en distinkt röst som kan sätta toner som är såväl avvaktande låga som hjärtskärande höga har hon skapat sig en egen fil där hon har möjligheten att fritt rör sig mellan produktioner. Nya singeln "Try Me" är ett testamente till denna musikaliska mångsidighet.

Smith själv beskriver det nya släppet och kommande tiders artisteri som en ny era, både som person och som konstnär.

“I like this world that I've just come into. And I’m still figuring things out. Always figuring things out.
This is the first time I’m putting stuff out there that I can connect with right now”, säger hon om processen bakom låten.

Låten är producerad av duon DAMEDAME* och består av tungt ekande trummor som slåss mot en dov basslinga. Tillsammans med körer och låga pianotoner bjuds öronen på en helt unik ljudupplevelse, som definitivt sticker ut från Jorjas tidigare släpp. För att kompletterade de filmiska tonerna i låten har även en dramatisk musikvideo spelats in, som släpps samtidigt som singeln.

Foto: FAMM

Musikvideon är inspelad runt Marseilles förorter i Frankrike och är i regi av Amber Grace Johnson, som verkligen har skapat vad som kan beskrivs som en rörlig tavla. Videon öppnas med Jorja som ligger och kryper i månskenet och förbereder sig för strid. I ett pressmeddelande från skivbolaget FAMM beskrivs videon såhär:

"Med texten som guide är den här videon en metafor som förmedlas genom tolkningsdans – en rituellt spel mellan Jorja och dansaren The World och en föregångare till vad som komma skall i denna nya era"

Kika in videon till "Try Me" på Youtube och lyssna på låten på Spotify nedan!