JPEGMAFIA gör sin första Sverigespelning

Den LA-baserade rapparen kommer till Sverige för en spelning på Klubben, Fryshuset.

Den amerikanska rapparen och producenten JPEGMAFIA har, sedan han gjorde debut med albumet Black Ben Carson 2016, alltid skildrat verkliga händelser inom politik, våld och rasism med en släng av satir. Men det var hans nästkommande album Veteran som verkligen fångade uppmärksamheten hos den bredare massan. Tidigare i år släpptes hans mycket hyllade tredje studioalbum: All My Heroes Are Cornballs. I dag står det klart att artisten beger sig ut på Europaturné under våren 2020 och den 18 mars gör han ett stopp i Stockholm för en spelning på Klubben, Fryshuset.  

I dag är JPEGMAFIA bosatt i LA, men han har tidigare bott i Baltimore - vilket är något som skulle komma att påverka honom mycket både på ett personligt och musikaliskt plan. I sin musik lyckas han skildra en mörk verklighet fylld av våld, frustration och polisbrutalitet på ett kreativt och humoristiskt sätt. Mycket tack vare det fångar han uppmärksamheten hos USAs unga millenials, och ungdomar världen över. Detta trots att han är känd för sitt icke-kommersiella, experimentella och industriella sound.

Missa inte när JPEGMAFIA intar Fryshuset i Stockholm den 18 mars 2020. Biljetter finns ute till försäljning den 15 november.